Wandelen op anderhalve meter afstand: de Nationale Diabetes Challenge Light

Samenvatting

De in Nederland geldende coronamaatregelen hebben impact op de samenleving als geheel, maar in het bijzonder op ouderen en mensen met een chronische aandoening. Zij worden geadviseerd extra voorzichtig te zijn, omdat zij een verhoogd risico hebben om ernstig ziek te worden bij een besmetting. Tegelijkertijd is voldoende beweging van groot belang voor hun fysieke en mentale gezondheid. De Bas van de Goor Foundation is zoekende naar herstartscenario’s voor de Nationale Diabetes Challenge die passend zijn bij de specifiek geldende coronamaatregelen en de behoeften van deelnemers en betrokken professionals. Wat die behoeften zijn, hebben we opgehaald in digitale (groeps)interviews. Benieuwd naar de resultaten? Kijk dan deze presentatie.


Vicky Dellas

In mijn werk haal ik de meeste voldoening uit de gesprekken die ik voer met verschillende doelgroepen en wanneer ik de resultaten op papier mag zetten.

Als toegepast psycholoog en socioloog ben ik geïnteresseerd wat mensen stimuleert (of juist niet) om een gezonde leefstijl na te leven en wat de invloed van hun (nabije) omgeving daarop is. Mijn hart ligt bij de zogeheten, kwetsbare doelgroepen. Als zie ik ze niet als kwetsbaar en probeer ik door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren ze in hun kracht te zetten.

Co-auteurs

  • Mirjam Stuij
  • Kirsten Gutter